ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:   

Γιατί Ισπανικά;

• ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΓΚΡΟΥΠ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Τα Ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα 21 κρατών και 2 πόλεων στην Βόρειο Αφρική, της Θέουτα και της Μελίγια.

Περισσότεροι από 567 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ισπανικά και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Instituto Cervantes είναι η μητρική γλώσσα για περίπου 472 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι η 2η γλώσσα παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές και 2η γλώσσα εκμάθησης από ξένους.

Η Ισπανική γλώσσα ομιλείται σε 4 ηπείρους : στην Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

Στην Βόρειο Αφρική οι κάτοικοι 2 πόλεων της Θέουτα και της Μελίγια έχουν επίσημη γλώσσα τους την Ισπανική. Σημαντικό ποσοστό Ισπανοφώνων υπάρχει επίσης και στην πρώην Ισπανική αποικία της Αφρικής την Ισημερινή Γουινέα όπου η Ισπανική είναι μία από τις επίσημες γλώσσες, όπως και σε πρώην Ισπανική αποικία της Ασίας, τις Φιλιππίνες.

Στις Η.Π.Α. η Ισπανική είναι υποχρεωτική ξένη γλώσσα διδασκαλίας στα σχολεία και υπολογίζεται ότι οι Ισπανόφωνοι έχουν ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια. Τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ μεταδίδονται και στην Ισπανική γλώσσα.

Η Ισπανική γλώσσα είναι υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Βορείου Αμερικής.

Το ότι 21 περίπου εκατομμύρια μαθητές, φοιτητές και ενήλικες μαθαίνουν Ισπανικά καθιστά την Ισπανική γλώσσα δεύτερη πιο διαδεδομένη μετά τα αγγλικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ισπανική γλώσσα κερδίζει καθημερινά έδαφος σε όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών παγκοσμίως. Είναι μία από τις κυρίαρχες γλώσσες της παγκόσμιας οικονομίας και της ναυτιλίας. Επίσης μία από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, στις διεθνείς επιχειρήσεις και στις πολιτικές συναντήσεις. Είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ο.Η.Ε., και της UNESCO. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν πάνω από 16.500 Ισπανόφωνα περιοδικά και εφημερίδες, 255 Ισπανόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και 5.120 Ισπανόφωνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Αποτελεί δηλαδή τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας και την τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο.


Η Ισπανική είναι η γλώσσα:

- των παγκοσμίου φήμης συγγραφέων Μiguel de Cervantes, Federico García Lorca, Pablo Neruda,Gabriel García Márquez και των αριστουργημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας: Δον Κιχώτης, Ματωμένος Γάμος, Canto General, Eκατό χρόνια μοναξιάς.

- των ζωγράφων Pablo Picasso, Salvador Dalí, Francisco Goya

- των αρχιτεκτόνων Antoni Gaudí, Santiago Calatrava

-του επαναστάτη γιατρού-πολιτικού Ernesto Che Guevara

-των τραγουδιστών Enrique Iglesias, Ricky Martin, Juanes, Shakira, Manu Chao, Jennifer López, Cristina Aguilera, Pitbull

- του χορευτή φλαμένκο Joaquín Cortés

- των σκηνοθετών Pedro Almodóvar, Luis Buñuel

-των ηθοποιών Penélope Cruz, Javier Bardem, Antonio Banderas

- του κορυφαίου τενίστα Rafael Nadal

-του πιλότου της Φόρμουλα 1 Fernando Alonso

- των παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστών Diego Maradona, Casillas, Sergio Ramos, Andrés Iniesta, Lionel Messi, και των προπονητών Pep Guardiola, Vicente del Bosque.

Μήπως είναι η στιγμή να γίνει και η δική σας γλώσσα;

Photo gallery


Video Gallery